Velkommen til 2021/22-sesongen!


Sesongen er herved lansert! Oslo-filharmoniens sesong? Operaens? Neida, konsertsesongen til mitt lille enkelpersonforetak! I stedet for å jobbe prosjektvis presenterer jeg nå konsertprogrammer for hele det kommende året. Mer forutsigbarhet for meg og lettere å velge for dere!

Her følger konsertene jeg spiller det kommende året:

Backer Grøndahl var en av de mest omtalte personene i norsk offentlighet i en årrekke og en hjørnestein i det som kalles gullalderen i norsk musikkliv. Bli bedre kjent med pianisten, komponisten og personen Agathe Backer Grøndahl i dette konsertkåseriet om en av de mest interessante skikkelsene i norsk musikkhistorie.

Spilles august og september 2021.

Alle har hørt om Haydn, men de færreste vet noe om ham. Haydn var fattiggutten som på grunn av sitt unike talent foretok en imponerende klassereise inn i musikkens verden. Da han etter tretti år i fyrst Esterhazys tjeneste reiste utenlands for første gang i sitt liv, viste det seg at hele Europa kjente til Haydn og musikken hans. Til slutt var kjendisstatusen hans så høy at selv ikke Napolen turte invadere huset hans i Wien. Akkompagnert av Haydn mest fantasirike klaversonater får vi høre historien om én av de største stjernene musikkhistorien har sett. 

Spilles november 2021 og januar og mai 2022.

Foto: Anna-Julia Granberg.

Jul er forventning, jul er glede, men jul er også fred og ettertanke. Sara har bemerket seg for sin ro og sin vakre klang når hun spiller. Denne konserten er en musikalsk vandring i julestemninger, et pusterom i den travle adventstiden og en hyllest til julefreden. Passer like godt som morgenkonsert som en vanlig kveldsjulekonsert.

Spilles desember 2021.

Ny sjanse til å høre historien om Agathe Backer Grøndahl!

Spilles i slutten av februar og mars 2022. Konserter i Norge og USA.

Foto: David Dawson

Om Sara Aimée Smiseth:

Sara fullførte sin mastergrad i solo utøvende klaver ved Norges Musikkhøgskole i 2013. Parallelt tok hun også en bachelorgrad i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. I studietiden jobbet hun mange år som spillende omviser på Ringve museum i Trondheim, og det var på mange måter her hennes konsertkonsept ble født. Nå turnerer hun jevnlig med ulike soloprogrammer og bemerker seg for sin kombinasjon av briljant klaverspill og levende muntlig formidling som gir et helt unikt møte med musikken. Hun har spilt solokonserter i på store og små scener i nesten hele vårt langstrakte land, og har blant annet opptrådt med konsertkåserier hos Den norske Opera & Ballett, Troldhaugen i Bergen, Universitetets Aula i Oslo, Tromsø Kulturhus og på Ringve museum i Trondheim. Hun har også turnert med solokonserter i USA og Canada. Ved siden av solokarrieren spiller hun jevnlig med mange av landets fremste kor, og er dessuten tilknyttet Operaen som pianist og formidler. På fritiden er hun sanger i Kvindelige Studenters Sangforening.

«Alle disse krumspringene ble elegant knyttet sammen av konferansieren Sara Aimée Smiseth, som har vært repetitør for koret siden 2010. 
Dette var noe av den mest vettuge musikkformidlingen jeg har hørt.
Smiseth lot aldri de tette humoristiske poengene stå foran at hun faktisk fortalte en historie om koret, epoken koret virket i, musikken og Høgset.»

Magnus Andersson i Klassekampen 30. september 2019 om «Grex Vocalis – Finale» i Operaen

Vil du booke en konsert, et kunstnerisk innslag, en spillende konferansier eller en konsertintroduksør? Bruk skjemaet på denne siden eller sende en e-post til sara.a.smiseth(a)gmail.com.

Publisert av Sara Aimée Smiseth

Pianist, musikkformidler, turglad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: